​Frances Tiafoe este cunoscut drept un jucător care glumește mereu pe terenul de tenis, dar americanul și-a pierdut cumpătul în timpul meciului cu Lorenzo Musetti din turul trei al Mastersului de la Roma.

Frances TiafoeFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Frances Tiafoe, acuzații la ATP Roma: „Nu opriți meciul pentru că joc cu un italian”

Aflat pe locul 12 în clasamentul ATP, Tiafoe a câștigat primul set cu 7-5, dar ploaia a început la finalul setului secund și Musetti (locul 19 mondial) și-a adjudecat manșa cu 6-4.

Chiar dacă meciurile Tsitsipas - Sonego și Zverev - Wolf au fost oprite, partida dintre Frances și Lorenzo a continuat, iar semifinalistul de la US Open 2022 a început un conflict cu arbitrul de scaun Jaume Campistol și cu supervizorul Ali Nili.

Tiafoe consideră că meciul său nu a fost întrerupt doar pentru că adversarul său este italian, lucru care i-a enervat și mai tare pe fanii de la Foro Italico (aceștia l-au huiduit pe american pe toată durata partidei).

„Cum jucăm pe acest teren în acest moment. Cum? Cum e posibil să jucăm pe acest teren când plouă atât de tare? Nu-mi pasă! Cum putem juca pe acest teren? Cum? Glumești. Toți glumiți. Bineînțeles că nu vă veți opri meciul, deoarece joc cu un italian” - Frances Tiafoe.

Meciul a fost până la urmă întrerupt la scorul de 2-1 pentru Musetti (cu break) în setul decisiv și ar trebui să fie reluat marți.

Mastersul de la Roma are loc în perioada 10-21 mai, pe zgură, face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de €7.705.780, Novak Djokovic este campionul en-titre, iar Rafael Nadal deține recordul de titluri de la Foro Italico (10).