Calificat în optimile turneului Masters de la Roma, Holger Rune a vorbit despre relația sa cu Patrick Mouratoglou, dar și despre faptul că este considerat un membru al viitorului BIG 3 din tenisul masculin. De asemenea, danezul în vârstă de 20 de ani și-a stabilit un obiectiv măreț pentru 2023.

Holger RuneFoto: Matthias Schrader / AP / Profimedia

Patrick Mouratoglou rămâne important pentru Holger Rune

Patrick Mouratoglou a pus capăt colaborării cu jucătorul danez la începutul lunii aprilie, dar antrenorul francez îl însoțește în continuare pe Holger.

„Încă fac parte din academia lui și ori de câte ori am nevoie de ajutor, el este acolo. El este aici cu mine în această săptămână, împreună cu preparatorul meu fizic, mama mea și analistul. Sunt foarte fericit, am echipa perfectă” - Holger Rune într-un interviu pentru Tennis Channel.

Holger Rune, Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, noul BIG 3 din tenisul masculin?

„Este interesant, asta e sigur. Va fi distractiv dacă acesta (el, Alcaraz și Sinner) va deveni următorul BIG 3. Încerc să mă concentrez pe mine, nu am nevoie de alții pentru a scoate la iveală ce am mai bun, pot să o fac singur, dar este grozav să îl văd pe Alcaraz câștigând deja un Grand Slam și fiind numărul unu mondial, iar pe Sinner învingându-l pe Alcaraz. Avem bătălii foarte strânse și sunt jucători mari” - Holger Rune.

Obiectivul lui Holger Rune în acest sezon: Să câștige un Grand Slam

„Obiectivul meu în acest an este un Grand Slam. Am câștigat deja un Masters 1000 la Paris și simt că următorul pas este un Grand Slam. Știu că nu este ușor și că s-ar putea să se întâmple sau nu, dar mă voi strădui 100%. Mă simt bine din punct de vedere fizic și mental, așa că sper că va veni anul acesta” - Holger Rune.

Mama lui Holger Rune, detalii despre începuturile danezului în tenis

Aneke, mama lui Holger, a dezvăluit că acesta a ajuns în prima sa finală purtând un echipament al lui Rafael Nadal, care se afla atunci pe locul 2 în clasamentul ATP.

După ce a pierdut-o, danezul le-a cerut părinților să dea jos posterul cu Rafa din camera sa și să-l pună pe cel cu Roger Federer (locul 1 mondial la vremea respectivă) spunând: „Nu vreau să fiu niciodată numărul doi, este oribil”.

„Cred că rămâne foarte calm în situații dificile, este foarte curajos. Nu îi este frică și vrea să facă totul perfect. Are doar 20 ani și deja se confruntă cu cei mai buni din lume. Nu se teme de nimic și asta mă face mândră.

Este vesel și autentic. Nu se teme să își arate caracterul și cine este el. Are un plan A și un obiectiv și este totul sau nimic. El se duce la țintă. Nu are nevoie să se scuze dacă nu reușește. Nu a avut niciodată un plan B” - Aneke Rune, mama lui Holger.

  • Holger Rune (favorit 7) îl va întâlni în optimile Mastersului de la Roma pe australianul Alexei Popyrin (77 ATP).

Mastersul de la Roma are loc în perioada 10-21 mai, pe zgură, face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de €7.705.780, Novak Djokovic este campionul en-titre, iar Rafael Nadal deține recordul de titluri de la Foro Italico (10).