Prezența lui Rafael Nadal la Roland Garros este tot mai incertă, problemele medicale fiind destul de serioase. Recent, fostul lider mondial a refuzat invitația la turneul challenger de la Bordeaux, conform anunțului făcut de organizatorul competiției.

Rafael NadalFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

Rafael Nadal a refuzat invitația de a participa la turneul challenger de la Bordeaux

Sunt aproape 4 luni de când Rafael Nadal a ieșit din circuitul ATP ca urmare a unei accidentări grave.

Fostul lider mondial și-a anunțat retragerea de la multe turnee importante în acest an, iar mai nou ibericul a refuzat și invitația de a participa la turneul challenger de la Bordeaux.

Anunțul a fost făcut chiar de organizatorul competiției, Jean-Baptise Perlant, turneul fiind programat în perioada 14-20 mai.

„I-am oferit unul dintre wild card-uri (n.r. lui Nadal). Carlos Costa mi-a răspuns foarte politicos că Nadal își continuă pregătirea acasă la Manacor, că nu este pregătit și este implicat într-o cursă contratimp pentru a fi pregătit pentru Roland Garros.

Ar fi fost foarte complicat. Deja o să avem foarte mulți oameni. Pentru unii, ar fi o dezamăgire (n.r. că nu vine Nadal), pentru mine nu.” - a transmis Jean-Baptise Perlant, potrivit WeLoveTennis.