Cea mai controversată fază a meciului Real Madrid - Manchester City 1-1, din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League, s-a petrecut la jumătatea reprizei secunde.

Real Madrid - Manchester City, UCLFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu 22 de secunde înainte de golul egalizator al lui Kevin De Bruyne, cei de la Real Madrid au acuzat faptul că mingea a ieșit în aut de margine, în ciuda efortului lui Bernardo Silva de a o ține în teren, însă centralul Artur Dias a lăsat jocul să continue, iar City a înscris.

Cei de la BEINSport au folosit tehnologia 3D și au publicat o imagine care arăta că balonul a ieșit cu toată circumferința în afara terenului înainte să fie lovită de Silva. În urma ”dovezii”, s-au iscat numeroase discuții în legătură cu corectitudinea deciziei de a valida reușita ”Cetățenilor”.

Dar un arhitect iberic, Nacho Tellado, a dat totul peste cap. Acesta susține că imaginea oferită de BEINSport nu ar fi ”conform realității”.

”În acest video, linii devin brusc super subțiri, cele din apropiere, nu seamănă cu cele reale. De asemenea, dimensiunea mingii este inventată. Cred că să creezi ceva atât de exact având o singură perspectivă, de la o distanță așa de mare, este riscant. Dar hei, asta e televiziunea”, a scris Tellado, pe contul său de Twitter.

Citește continuarea știrii și vezi faza controversată pe DigiSport.