​Aryna Sabalenka a câștigat turneul „WTA 1000” de la Madrid, victoria din finală fiind una specială: a trecut de Iga Swiatek, lidera mondială, scor 6-3, 3-6, 6-3.

Aryna SabalenkaFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aryna Sabalenka, victorie cu Iga Swiatek în finala de la WTA Madrid: Tortul a fost „de vină”

La finalul partidei din Caja Magica, Aryna a explicat printr-o glumă cum a reușit să o învingă pe marea sa rivală: totul se trage de la tortul pe care organizatorii i l-au oferit cu doar o zi înainte.

Context:

  • Pe 5 mai, Aryna Sabalenka și Carlos Alcaraz și-au sărbătorit ziua de naștere, iar organizatorii de la Madrid le-au oferit câte un tort.
  • S-a produs o adevărată polemică după gestul oficialilor de la Madrid: tortul lui Carlos a fost unul imens, în timp ce al Arynei a fost unul de dimensiuni reduse.

După ce a devenit campioană la Madrid pentru a doua oară în carieră (prima dată a fost la ediția din 2021), Aryna a oferit o explicație pentru victoria cu Iga Swiatek, totul fiind, desigur, o glumă.

„Cred că totul se datorează (n.r. victoria din finala cu Swiatek) tortului de ieri, a fost prea bun”, a spus jucătoarea din Belarus. Replica a stârnit multe zâmbete în Caja Magica.