Elina Svitolina a revenit de aproape două luni pe terenul de tenis, dar jucătoarea care a obținut cele mai bune rezultate ale Ucrainei în circuitul WTA încă nu se regăsește.

Elina SvitolinaFoto: Mic Smith / AP / Profimedia

Elina Svitolina, învinsă de Sloane Stephens la ITF Saint Malo

Fosta ocupantă a locului 3 mondial a devenit mamă și a lipsit timp de un an din competiții, iar revenirea nu este tocmai ușoară.

Eliminată la WTA Madrid în primul tur, Svitolina a reușit să ajungă până în semifinalele turneului de la Saint Malo.

După două seturi desfășurate pe parcursul a două ore și 20 de minute, Sloane Stephens s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6(5).

Principala favorită a turneului, Stephens (48 WTA) o va întâlni în finală pe belgiana Greet Minnen (173 WTA).

Deși a ratat prezența în ultimul act al competiției, Elina Svitolina face un salt uriaș în ierarhie, pornind din afara primelor 1000 de jucătoare și ajungând până pe poziția 540 în clasamentul WTA Live.

Turneul Open 35 de la Saint Malo se dispută pe zgură și face parte din categoria „WTA 125”, oferind premii totale de 115.000 de dolari. Campioana en-titre este Beatriz Haddad Maia.

Cine este Elina Svitolina

​În vârstă de 28 de ani, Elina s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 3, pe 11 septembrie 2017. A câștigat 16 titluri WTA de-a lungul timpului și are până acum în carieră 433 de victorii și 229 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $21.418.949.

Sportiva din Ucraina s-a căsătorit cu Gael Monfils în 2021, jucător de tenis care a fost cel mai sus pe locul 6 în ierarhia ATP (în noiembrie 2016), iar Elina a născut o fetiță (Skai) în luna octombrie a anului trecut.