Rafael Nadal a revenit cu un nou mesaj înaintea turneului „ATP 1000” de la Roma, în care anunță că din cauza accidentării nu va participa nici la această competiție, pe care a câștigat-o de 10 ori.

Rafael NadalFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

Rafael Nadal s-a retras și de la turneul ATP Roma

Rafa își ia toate măsurile de precauție înainte de Roland Garros (28 mai-11 iunie) și a anunțat pe Instagram că nu va juca la competiția de la Roma, care va avea loc între 9 și 21 mai, ultima înainte de turneul de Grand Slam.

„Îmi pare foarte rău să vă anunț că nu voi putea fi prezent la Roma. Știți cu toții cât de mult mă doare să ratez încă unul dintre turneele care mi-au marcat cariera profesională și personală.

În ciuda faptului că am observat o îmbunătățire în ultimele zile, au trecut multe luni fără să mă fi putut antrena la un nivel înalt și procesul de readaptare durează și nu am de ales decât să continui să lucrez”, a anunțat spaniolul.

Accidentarea la mușchiul iliopsoas ar fi trebuit să-l țină departe de teren timp de 6-8 săptămâni, dar au trecut deja 16 de la ultimul meci jucat de spaniol (a fost învins de Mackenzie McDonald la Australian Open).

Nadal a fost nevoit deja să renunțe la șapte turnee: Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona și Madrid. Italian Open 2023 (Roma) va avea loc în perioada 9 – 21 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale în valoare de 7.705.780 de euro, iar campionul en-titre este Novak Djokovic.