​Perechea formată din Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-a oprit în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului „WTA 1000” de la Madrid, cele două fiind învinse de americancele Jessica Pegula și Cori Gauff, scor 7-5, 7-6(5).

Marta Kostyuk si Gabriela RuseFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, învinse de americancele Cori Gauff și Jessica Pegula

Semifinaliste în acest an la Australian Open, Ruse și Kostyuk au surprins și la Caja Magica și au ajuns până în penultimul act.

Perechea româno-ucraineană a început perfect meciul cu principalele favorite, a condus cu 3-0 și 5-2, dar a pierdut primul set după ce americancele au câștigat cinci gameuri la rând.

Gabriela și Marta au ratat 6 din cele 8 mingi de break avute în setul secund, au salvat o minge de meci la scorul de 6-5, dar au cedat până la urmă în tiebreak, deși au condus cu 5-4.

De știut:

  • Pentru parcursul de la Madrid, Gabriela și Marta vor primi 108.190 de euro și 390 de puncte în clasamentul WTA de dublu.
  • Cori Gauff și Jessica Pegula se vor duela pentru trofeu cu învingătoarele meciului Victoria Azarenka/Beatriz Haddad Maia (Belarus/Brazilia) - Leylah Fernandez/Taylor Townsend (Canada/SUA).