Aryna Sabalenka este prima jucătoare calificată în finala turneului de la Madrid. Bielorusa a învins-o în semifinale pe Maria Sakkari, favorită numărul nouă. Sabalenka a câștigat meciul în două seturi, scor 6-4, 6-1.

Aryna SabalenkaFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Aryna Sabalenka este în finală la Madrid - A trecut de Maria Sakkari

Clasată pe locul 2 în ierarhia WTA, Aryna Sabalenka își continuă parcursul foarte bun de la Madrid.

Jucătoarea din Belarus a ajuns în ultimul act al competiției, după ce a trecut lejer de Maria Sakkari (9 WTA), la capătul unui duel decis în o oră și 26 de minute.

Campioană la Australian Open în acest an, Aryna Sabalenka a început destul de bine primul set și a dus scorul rapid la 3-0, dar Sakkari a revenit impresionant și a egalat. Chiar dacă s-a ținut de Sabalenka până la 4-4, Maria Sakkari a pierdut în cele din urmă primul act.

În setul al doilea, a doua favorită de la Madrid a jucat și mai agresiv, cedând doar un singur game până la finalul jocului.

Pentru Sabalenka, urmează finala, acolo unde va da peste câștigătoarea duelului dintre Iga Swiatek (1 WTA) și Veronika Kudermetova (12 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.