Simona Halep s-a plâns de întârzierea judecării cazului său de dopaj (este deja suspendată de opt luni), iar Ilie Năstase a vorbit despre situația fostei lidere WTA.

Ilie Nastase si Simona HalepFoto: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ilie Năstase crede că ITIA nu are probe împotriva Simonei Halep

Năstase, care și-a amintit de cazul său din 2017 (a fost judecat rapid după o remarcă rasistă la adresa Serenei Williams), crede că judecătorii nu au suficiente probe împotriva româncei și încearcă să ia o decizie prin care să nu le fie afectată imaginea.

​„Eu cred că nu au probe împotriva ei! Dacă aveau probe, cred că o judecau foarte repede și o suspendau o lună, cinci luni… Și gata! Cum să faci așa ceva? Ea se antrenează cu gândul că va juca și ei nici măcar nu-i judecă situația.

Este foarte urât din partea lor! Cred că de asta au amânat-o de atâtea ori, eu cred că nu au probe. Nu ar fi trebuit să fie judecată? Eu când am avut cazul cu Serena Williams, atunci m-au judecat rapid, nu înțeleg de ce se prelungește atât de mult situația.

Spunea și Ion Țiriac… Dacă tot se prelungește așa, cineva trebuie să răspundă! Este vorba de o mulțime de turnee în care nu a avut voie să joace, dar și de bani și de punctele pe care le-a pierdut în clasamentul WTA, care sunt foarte importante” - Ilie Năstase pentru playtech.ro.

>> Ion Țiriac, reacție vehementă în cazul de dopaj al Simonei Halep - Întrebarea omului de afaceri

>> Asociația lui Novak Djokovic intervine după declarațiile Simonei Halep

>> Prima reacție din circuitul WTA după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

ITF spune că ITIA se ocupă de cazul de dopaj al Simonei Halep

ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicatul Federației Internaționale de Tenis.

Potrivit Reuters, ITIA a precizat că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj