Iga Swiatek își continuă parcursul fantastic de la turneul din Madrid. Principala favorită a trecut lejer de Petra Martic, scor 6-0, 6-3.

Iga SwiatekFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

Iga Swiatek a învins-o pe Petra Martic la Madrid

Favorită numărul unu la turneul de la Madrid, Iga Swiatek (1 WTA) a avansat fără emoții în semifinale, reușind să o învingă la pas pe Petra Martic (33 WTA), la capătul unui meci ce a durat puțin peste o oră. Doar 3 gameuri a cedat poloneza.

Lidera mondială a început foarte agresiv și a câștigat primul set în doar 27 de minute, fără să cedeze vreun game.

În actul secund, Martic a încercat să revină în meci și să îi țină piept polonezei, dar sportiva clasată pe locul 1 în ierarhia WTA și-a continuat prestația de excepție și a pus punct partidei.

Iga Swiatek este calificată astfel în careul de ași al turneului, unde va da peste Veronika Kudermetova (13 WTA). Rusoaica a trecut în sferturi de Jessica Pegula (3 WTA), scor 6-4, 0-6, 6-4.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.