​Jessica Pegula s-a oprit în sferturi la turneul „WTA 1000” de la Madrid, a treia favorită a competiției de la Caja Magica fiind învinsă de Veronika Kudermetova, scor 6-4, 0-6, 6-4.

Jessica PegulaFoto: Walter G. Arce Sr. / Zuma Press / Profimedia

>> A 13-a jucătoare a lumii rupe temporar legăturile cu Rusia pentru a participa la Wimbledon

Jessica Pegula, învinsă de Veronika Kudermetova la WTA Madrid

Ambele jucătoare au avut probleme în primul set (au fost cinci breakuri), iar Kudermetova s-a impus cu 6-4.

Pegula a revenit spectaculos în manșa secundă, a câștigat 24 de puncte (dintr-un total de 29) și i-a administrat adversarei un „bagel” (6-0).

Veronika a cerut un timeout medical, Jessica nu și-a mai găsit ritmul și situația din primul set s-a repetat în decisiv: 6-4 pentru rusoaică.

De știut:

  • Kudermetova (cap de serie 12) se va duela pentru un loc în finală cu învingătoarea meciului dintre poloneza Iga Swiatek (principala favorită) și croata Petra Martic (27).
  • Veronika a obținut patru victorii în trei seturi până în semifinalele de la Madrid (le-a învins pe Nuria Parrizas-Diaz, Anastasia Potapova, Daria Kasatkina și Jessica Pegula). Ultima care a reușit această performanță la Caja Magica a fost Dominika Cibulkova (2016).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.