Ajunsă în sferturile de finală ale turneului „WTA 1000” de la Madrid fără set pierdut, Irina Begu (35 WTA) nu a putut trece de grecoaica Maria Sakkari (9 WTA), care a învins cu 6(3)-7, 6-5, 6-2.

Irina BeguFoto: Walter G. Arce Sr. / Zuma Press / Profimedia

Irina Begu, înfrângere în fața Mariei Sakkari la WTA Madrid

Primul set s-a disputat de la egal la egal, Begu a condus cu 5-3, dar Sakkari a revenit excelent și s-a ajuns la tiebreak, unde românca a avut o serie excelentă de lovituri prin care s-a impus cu 7-3.

Al doilea set i-a aparțiut celei de-a opta favorite a turneului, profitând de trei duble greșeli ale Irinei Begu, care nu pierduse până atunci niciun set la turneul de la Madrid.

Setul decisiv nu a adus revenirea româncei, care a pierdut două servicii, iar Sakkari și-a respectat statutul de favorită și și-a asigurat victoria.

Partida a durat două ore și 55 de minute.

Pentru parcursul până în sferturile de finală, Begu și-a asigurat un cec în valoare de 161.525 de euro și 215 puncte în ierarhia WTA de simplu.

În WTA Live, Begu se găsește în prezent pe locul 27, cu 1443 de puncte. Este un salt de opt poziții, iar Irina o va depăși în următorul clasament WTA pe Simona Halep.

În semifinale, Maria Sakkari o va întâlni pe cea de-a doua favorită a turneului, belarusa Aryna Sabalenka (2 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.