Campionul en-titre și principalul favorit, Carlos Alcaraz (2 ATP), s-a calificat în sferturile de finală ale turneului „ATP 1000” de la Madrid, după ce a trecut în optimi de germanul Alexander Zverev (16 ATP).

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Alexander Zverev, eliminat de Carlos Alcaraz la ATP Madrid

Spaniolul a avut nevoie de două seturi și doar o oră și 23 de minute pentru a ajunge în sferturile de finală, scor 6-1, 6-2.

În primul set, fostul câștigător al Turneului Campionilor din 2018 a reușit să câștige un singur game și pierdut două servicii în fața campionului de anul trecut.

Setul secund a fost tot la dispoziția lui Alcaraz, care a profitat de greșelile germanului, iar în final și-a permis să rateze două mingi de meci.

În sferturile de finală, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe rusul Karen Khachanov (12 ATP), care a trecut marți de conaționalul său, Andrey Rublev, după 7-6, 6-4.

ATP Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de 7.705.780 euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz.