Veronika Kudermetova a obținut calificarea în sferturile turneului de la Madrid, după ce a trecut în trei seturi de Daria Kasatkina, scor 7-5, 1-6, 7-6(2).

Daria KasatkinaFoto: Brenton Edwards / AFP / Profimedia

Veronika Kudermetova a învins-o pe Daria Kasatkina la WTA Madrid

După ce a învins-o în runda precedentă pe Anastasia Potapova, Kudermetova (13 WTA) s-a impus într-un nou duel 100% rusesc, de această dată în fața Dariei Kasatkina (a opta favorită de la Madrid). Meciul a durat aproape trei ore.

Primul set a fost unul de luptă, Kasatkina recuperând de la 4-1 și 5-2 pentru Kudermetova. Chiar și așa, Veronika a pus punct actului 1 cu 7-5.

În actul secund, a urmat o replică pe măsură a Kasatkinei, care a cedat doar un singur game și s-a impus în 35 de minute.

A urmat setul decisiv, unul în care lupta a fost acerbă. Cele două au fost despărțite de tie break, iar cea care a avut câștig de cauză a fost Kudermetova.

În sferturi, Veronika Kudermetova va da piept cu câștigătoarea duelului dintre Jessica Pegula (3 WTA) și Martina Trevisan (20 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.