Maria Sakkari s-a calificat luni în sferturile turneului de la Madrid, după ce a trecut în două seturi de Paula Badosa, scor 6-4, 6-4. Jucătoarea din Grecia urmează să o întâlnească pe Irina Begu în următorul act al competiției.

Maria SakkariFoto: Mark J. Terrill / AP / Profimedia

>>> Irina Begu, salt important în clasamentul WTA: O va depăși pe Simona Halep

Maria Sakkari a eliminat-o pe Paula Badosa de la WTA Madrid

Maria Sakkari (9 ATP), favorita numărul nouă la Madrid, a obținut calificarea în faza sferturilor, după ce a trecut de Paula Badosa (42 WTA).

Fosta ocupantă a locului doi nu a avut nicio șansă în duelul cu semifinalista de la US Open 2021 și Roland Garros 2021, fiind învinsă într-o oră și 28 de minute.

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 3-3, iar sportiva din Grecia a reușit să se desprinde și să își adjudece primul act.

Setul al doilea a fost unul și mai bun făcut de jucătoarea de pe locul 9 în ierarhia WTA, care a avansat în cele din urmă în faza sferturilor, în ciuda opoziției Paulei Badosa.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.