Irina Begu s-a calificat luni în sferturile turneului WTA 1000 de la Madrid. Sportiva noastră a învins-o pe Liudmila Samsonova, a 18-a favorită a întrecerii de pe zgura de la Caja Magica. După un meci de o oră și 47 de minute Irina a avut câștig de cauză cu un dublu 6-4.

Irina BeguFoto: Walter G. Arce Sr. / Zuma Press / Profimedia

>> Irina Begu, salt important în clasamentul WTA: A depășit-o pe Simona Halep

Samsonova a avut parte de începutul de meci pe care și-l dorea: a servit bine, a controlat multe dintre duelurile de pe baseline, iar breakul bifat a distanțat-o la 3-0 pe tabelă.

A urmat însă un pasaj de meci foarte bun pentru Irina. Trezită din ușoara letargie care a cuprins-o în startul duelului, Begu a avut o serie splendidă de cinci gameuri la rând, scorul devenind 5-3 în favoarea jucătoarei noastre.

După ce a ratat o minge de set pe serviciul adversarei, Irina a închis manșa de la lansare, scor 6-4.

Sportiva noastră a dominat începutul setului al doilea, s-a desprins la 2-0, dar a urmat o serie de trei gameuri la rând câștigate de Samsonova.

Breakul decisiv a venit la scorul de 4-4: Irina a făcut diferența de la retur, iar apoi a închis confruntarea cu ajutorul serviciului (6-4).

De știut:

  • Prin calificarea în sferturile turneului de la Madrid, Begu și-a asigurat un cec în valoare de €161.525 și 215 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În sfeturi, Irina Begu va da peste învingătoarea partidei dintre Paula Badosa (42 WTA și fostă ocupantă a locului doi în lume) și Maria Sakkari (a noua favorită de la Madrid).
  • Până la calificarea în sfeturile de la Caja Magica, Irina nu a pierdut vreun set.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

>> Martina Navratilova și jucătoarea din România care poate produce surprize în sezonul de zgură