În interviul acordat celor de la Tennis Majors, Simona Halep afirma că a făcut numeroase apeluri la ITF pentru judecarea cazului său. În replică, Federația Internațională de Tenis a pasat mingea în terenul celor de la ITIA.

Simona HalepFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Legătura strânsă între Federația Internațională de Tenis și ITIA

Site-ul Tennis Majors subliniază că a încercat să ia legătura atât cu ITF, cât şi cu ITIA înainte de publicarea articolului, dar a primit un răspuns adecvat abia după publicare. Atunci, un purtător de cuvânt al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis (ITIA), a declarat „Procesul este în curs de desfăşurare şi se desfăşoară în conformitate cu Codul mondial antidoping", conform News.ro.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a declarat că nu este în măsură să comenteze şi a insistat asupra faptului că ITIA este responsabilă. ITIA a fost înfiinţată în 2022 de către organismele de conducere ale tenisului profesionist (inclusiv ITF).

Întrebat după publicarea articolului de ce Halep a făcut referire la ITF, avocatul româncei, Howard Jacobs, a răspuns: „Nu există nicio diferenţă sesizabilă în modul în care sunt gestionate cazurile antidoping de când ITIA a „preluat" de la ITF - aceiaşi avocaţi instrumentează cazurile, toate documentele sunt trimise prin intermediul aceluiaşi exact portal online, este exact acelaşi grup de judecători, iar arbitrajele sunt administrate de exact aceeaşi agenţie - Sport Resolutions - care şi în prezent susţine pe site-ul său că toate cazurile antidoping din tenis sunt soluţionate de „Tribunalul Independent al ITF".

Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.

Halep a precizat că are programată o audiere în data de 28 mai, însă ITF, care deja i-a respins şi dovezile şi solicitarea de ridicare a suspendării provizorii, poate cere anularea audierii. „Dacă o va face, vor fi opt luni fără ca eu să fi putut juca, din cauza unei suspendări provizorii, şi mi se pare nedrept să stau opt luni fără să joc şi fără să fi avut cea mai mică şansă de a mă exprima în faţa judecătorilor independenţi”, a adăugat sportiva.

Ea a subliniat că nu a folosit niciodată, cu bună ştiinţă, vreun produs interzis şi că de această dată este vorba de o contaminare a unui supliment alimentar. „Nici nu ştiam ce este roxadustat. Nu auzisem niciodată de asta. A trebuit să caut pe internet doar ca să aflu".

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

>>> Simona Halep rupe tăcerea – Primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj

>>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

>>> Prima reacție din circuitul WTA după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

>>> Răspunsul dat de ITF după ce Simona Halep s-a plâns de întârzieri în procesul de dopaj

>>> ITF pasează vina - Cine întârzie procesul Simonei Halep în cazul de dopaj

>>> Asociația lui Novak Djokovic intervine după declarațiile Simonei Halep

>>> Ion Țiriac, reacție vehementă în cazul de dopaj al Simonei Halep - Întrebarea omului de afaceri

>>> Fost antrenor al Simonei Halep: „Ea este persoana în care se poate lovi”