După interviul incendiar oferit de Simona Halep pentru Tennis Majors și reacțiile venite de la ITF și de la personalități din lumea tenisului, fostul său antrenor crede că întârzierea judecării cazului poate să fie provocată și de alte interese.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Firicel Tomai acuză alte interese în cazul Simonei Halep

Fost antrenor al Simonei Halep între 2008 și 2012, Firicel Tomai a remarcat că dintre sportivele care fac parte din Consiliul WTA, una singură i-a luat apărarea româncei.

„Din ce înțeleg, nu e foarte clară situația acolo. Simona este persoana în care se poate lovi, dar alții sunt la mijloc și trebuie evitați. Sunt anumite chestii la mijloc, care complică lucrurile. Da, posibil să fie alte interese!

În Consiliul WTA sunt fete foarte bune care nu i-au luat apărarea. Una singură a încercat să pună presiune. ATP și WTA au consiliul format din cei mai buni jucători.

Sunt alte implicații acolo, cu federațiile internaționale, cu Mouratoglou, care este un nume. Poate că nu numai în Simona vor să dea, ci și în alte persoane”, a declarat Firicel Tomai, pentru DigiSport.

ITF spune că ITIA se ocupă de cazul de dopaj al Simonei Halep

ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicatul Federației Internaționale de Tenis.

Potrivit Reuters, ITIA a precizat că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

>>> Simona Halep rupe tăcerea – Primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj

>>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

>>> Prima reacție din circuitul WTA după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

>>> Răspunsul dat de ITF după ce Simona Halep s-a plâns de întârzieri în procesul de dopaj

>>> ITF pasează vina - Cine întârzie procesul Simonei Halep în cazul de dopaj

>>> Asociația lui Novak Djokovic intervine după declarațiile Simonei Halep

>>> Ion Țiriac, reacție vehementă în cazul de dopaj al Simonei Halep - Întrebarea omului de afaceri