A învins-o pe Magda Linette în ziua în care a împlinit 16 ani și s-a calificat în optimile turneului „WTA 1000” de la Madrid. Mirra Andreeva face senzație la Caja Magica, iar pentru jucătoarea din Rusia urmează un duel cu Aryna Sabalenka (locul 2 mondial).

Mirra AndreevaFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mirra Andreeva, duel cu Aryna Sabalenka în optimi la WTA Madrid

Aflată pe locul 194 în ierarhia WTA, Andreeva le-a învins deja pe Leylah Fernandez (49 WTA, finalistă la US Open 2021), Beatriz Haddad Maia (14 WTA) și Magda Linette (19 WTA) pe zgura din Madrid și nu se teme nici de Aryna Sabalenka (cea mai bună jucătoare a lumii în 2023).

„Când am ajuns la Madrid și am văzut că o voi întâlni pe Leylah (Fernandez), m-am gândit că ar fi distractiv să jucăm un meci și că e rândul meu să plec acasă mai devreme.

Antrenorul meu mi-a spus că a rezervat hotelul până duminică, pentru că a vrut să petrecem această săptămână antrenându-ne bine aici, orice s-ar întâmpla. Este minunat să fiu încă în turneu, sunt foarte fericită că pot să-mi sărbătoresc astfel aniversarea de 16 ani.

Pur și simplu nu știu ce să spun. Este foarte emoționant prin ce trec. Echipa mea îmi tot spune să ascult presa și fanii, să mă distrez, dar că după o oră trebuie să mă concentrez pe meciul următor, că trebuie să uit tot ce s-a întâmplat și să rămân cu picioarele pe pământ.

Nu mi-am dat seama (că a câștigat 16 meciuri în ultimele 20 de zile), nu sunt obosită, pentru că fac o treabă excelentă alături de preparatorul meu fizic. Este minunat aici, o să-mi sărbătoresc ziua de naștere cu familia, care este aici, și vom merge la un restaurant” - Mirra Andreeva, citată de PuntoDeBreak.

Aryna Sabalenka și-ar fi dorit să joace la 16 ani precum Mirra Andreeva

Aryna Sabalenka a fost impresionată de Mirra și a spus că și-ar fi dorit să aibă la 16 ani nivelul pe care îl vede la rusoaică.

„Oh, ei bine, nu știu ce să spun. Va fi grozav să mă măsor cu o mare campioană ca ea, vreau să dau tot ce am mai bun. Nu mă așteptam să mă văd în această situație, vreau să continui să lupt pentru fiecare minge și să dau totul pe teren.

Nu intru pe teren cu planuri speciale în funcție de cine este adversara mea, mă bazez doar pe faptul că îmi joc tenisul și îmi dictez destinul.

Nu am multă experiență, dar cred că sunt destul de matură și sunt calmă. Evident, să înving jucătoare de acest nivel a fost neașteptat, dar nu sunt surprinsă de nivelul tenisului pe care îl joc” - Mirra Andreeva.

De știut despre Mirra Andreeva

Andreeva a adunat deja 21 victorii în acest an și a câștigat două turnee ITF W60 în Elveția: s-a impus la Chiasso (unde a învins-o și pe Alexandra Cadanțu-Ignatik) și la Bellinzona.

Jucătoarea din Rusia are o singură înfrângere în 2023: (2)6-7, 6-4, 7-5 vs Alina Korneeva (finala junioarelor de la Australian Open).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.