Simona Halep a fost suspendată în ultimele opt luni, iar fosta lideră WTA s-a plâns de întârzierea judecării cazului său de dopaj. Despre situația româncei a vorbit și Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, așteaptă revenirea Simonei Halep

Este cunoscut faptul că relația dintre Halep și Cîrstea a fost una rece încă din perioada junioratului, însă Sorana i-a luat apărarea Simonei după ce aceasta a fost testată pozitiv la US Open 2022.

La fel a procedat și Thomas Johansson, tehnicianul suedez explicând cât de dificil este pentru un jucător să stea departe de teren.

„Simona este o jucătoare uimitoare şi o fată drăguţă. Ea a fost foarte bună, a avut rezultate extraordinare, una dintre jucătoarele puternice când era în top.

Ce pot spune este că, bineînţeles, ne dorim să revină. E o jucătoare atât de bună şi sper că toate lucrurile se vor rezolva curând. A avut rezultate foarte bune, în special pe zgură.

Pot spune că am lipsit de pe teren 14 luni din cauza unei accidentări şi mi-a lipsit tenisul în fiecare zi. Cred că este acelaşi lucru pentru Simona. Sper că va reveni pe teren” - Thomas Johansson, citat de Antena 3 CNN.

>> Ion Țiriac, reacție vehementă în cazul de dopaj al Simonei Halep - Întrebarea omului de afaceri

>> Asociația lui Novak Djokovic intervine după declarațiile Simonei Halep

>> Prima reacție din circuitul WTA după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

ITF spune că ITIA se ocupă de cazul de dopaj al Simonei Halep

ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicatul Federației Internaționale de Tenis.

Potrivit Reuters, ITIA a precizat că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj