Felix Auger-Aliassime a fost învins în turul doi al turneului de la Madrid. Jucătorul pregătit de Toni Nadal a pierdut în 3 seturi în fața lui Dușan Lajovic, scor 2-6, 6-3, 6-7(5).

Felix Auger-AliassimeFoto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Felix Auger-Aliassime, eliminat de Dușan Lajovic la Madrid

Clasat pe locul 9 în ierarhia ATP, Felix Auger-Aliassime a fost eliminat încă din turul secund al turneului de la Madrid.

Elevul lui Toni Nadal a fost învins de Dușan Lajovic (40 ATP), câștigătorul turneului de la Banja Luka, la capătul unui meci încheiat în două ore și 35 de minute.

Canadianul a pierdut destul de categoric primul set, reușind să ia doar două gameuri, dar a revenit foarte bine în actul secund, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-3.

S-a ajuns în setul decisiv, acolo unde cei doi au putut fi separați doar la tiebreak. Chiar dacă Felix Auger-Aliassime a reușit nu mai puțin de 9 ași, câștig de cauză a avut sârbul, care a obținut calificarea în turul trei la Madrid.

În turul trei, Lajovic va da peste Jan-Lennard Struff (65 ATP). Neamțul a trecut în turul doi de Ben Shelton (38 ATP), scor 4-6, 7-6(4), 7-5.

ATP Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de 7.705.780 euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz.