​Irina Begu continuă parcursul excelent la turneul „WTA 1000” de la Madrid: sportiva noastră s-a calificat în optimi, după ce a învins-o sâmbătă pe Shelby Rogers.

Irina BeguFoto: Walter G. Arce Sr. / Zuma Press / Profimedia

Irina Begu a învins-o pe Shelby Rogers la WTA Madrid

Favorită 31 la Caja Magica, Irina s-a impus în două seturi în fața americancei Rogers (38 WTA), scor 7-5, 6-2. Partida a durat o oră și 52 de minute.

Meciul a fost întrerupt de ploaie în momentul în care Begu conducea cu 4-2 în setul secund, dar românca a rămas concentrată și a câștigat următoarele gameuri la revenirea pe teren.

„A trebuit să mă adaptez jocului ei (n.r. în primul set), chiar a jucat foarte bine. A avut o tactică bună la început, dar după am început să mă simt mai bine pe teren, să fiu mai agresivă și să mă mișc mai bine.

Iubesc acest oraș, are niște oameni uimitori, iar mâncarea este foarte bună. Evident, să joc la o asemenea atitudine mă ajută foarte mult la jocul pe care îl fac. Mereu joc bine aici și sunt foarte fericită că și anul acesta joc bine” - Irina Begu, la finalul partidei, potrivit DigiSport.

De știut:

  • Irina se va duela pentru un loc în sferturi cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Liudmila Samsonova (18 WTA, favorită 14) și letona Jelena Ostapenko (22 WTA, favorită 19 și campioană la Roland Garros 2017).
  • Prin calificarea în optimile turneului de la Madrid, Irina Begu și-a asigurat un cec în valoare de 84.900 de euro și 120 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

>> Martina Navratilova și jucătoarea din România care poate produce surprize în sezonul de zgură