După meciul fabulos făcut în turul întâi, când a eliminat-o pe Sloane Stephens, Jaqueline Cristian s-a oprit în turul doi la turneul de la Madrid. Românca a fost înfrântă în trei seturi de Anastasia Potapova, scor 5-7, 6-3, 2-6.

Jaqueline CristianFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anastasia Potapova a eliminat-o pe Jaqueline Cristian de la WTA Madrid

Favorită 23 la câștigarea turneului de la Madrid, Potapova (25 WTA) a eliminat-o pe Jaqueline Cristian după două ore și 11 minute de joc.

Clasată pe locul 168 în ierarhia WTA, românca a făcut un prim set destul de bun, pe care l-a pierdut însă cu scorul de 7-5.

Jaqueline a revenit și a jucat mult mai bine în actul secund, pe care și l-a adjudecat după 44 de minute (românca a cedat doar trei gameuri).

S-a ajuns în decisiv, acolo unde a avut câștig de cauză cea care a inflamat spiritele în circuitul WTA (în contextul războiului din Ucraina). Anastasia a evoluat mult mai bine și a fructificat a cincea minge de meci.

De știut:

  • Pentru parcursul ei la Madrid, Jaqueline Cristian va primi 27.045 de euro și 35 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În turul trei, Anastasia Potapova va da peste conaționala Veronika Kudermetova (13 WTA). Aceasta a eliminat-o pe Nuria Parrizas-Diaz (76 WTA) în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-2.
  • România mai este reprezentată pe tabloul de simplu de la Caja Magica doar de Irina Begu (35 WTA). În turul al treilea, sportiva noastră va da peste americanca Shelby Rogers (38 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.