Simona Halep și-a exprimat nemulțumirea vis-a-vis de întârzierea privind scandalul de dopaj, iar mesajele de susținere pentru fosta lideră mondială nu au întârziat să apară.

Simona HalepFoto: Paul White / AP - The Associated Press / Profimedia

Daria Saville (Gavrilova), mesaj de susținere pentru Simona Halep în scandalul de dopaj

Clasată pe locul 129 în ierarhia WTA, Daria Saville (fostă Gavrilova) a postat pe Twitter un mesaj pentru Simona Halep, aflată într-un moment dificil al carierei.

„Sentimentul de incertitudine e groaznic, nu pot să îmi imaginez cât de stresant este pentru Simona. Sper din tot sufletul că Simo nu va mai avea mult de așteptat și va fi judecată pentru a putea merge înainte” - Daria Saville (Gavrilova).

Daria, ai cărei părinţi trăiesc la Moscova (unde s-a născut și ea), a reprezentat Rusia în tenis până când a emigrat, în urmă cu opt ani. Ea a concurat sub numele de Gavrilova până când s-a căsătorit cu jucătorul de tenis australian Luke Saville, în 2021.

ITF spune că ITIA se ocupă de cazul de dopaj al Simonei Halep

ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicatul Federației Internaționale de Tenis.

Potrivit Reuters, ITIA a precizat că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj