Revenirea lui Rafael Nadal în circuitul mondial s-a tot amânat (ibericul s-a accidentat la Australian Open și a ratat multe turnee importante), iar unele voci din lumea tenisului au vorbit despre posibila retragere a fostului lider ATP. Fost antrenor al lui Rafa, unchiul Toni a explicat situația „Matadorului”.

Rafael NadalFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

>> Semnalul de alarmă tras de fostul antrenor al lui Rafael Nadal înainte de Roland Garros

Rafael Nadal nu se gândește la retragere, spune unchiul Toni

Toni Nadal este convins că „Regele zgurii” va participa la Roland Garros și spune că acesta nu se gândește să pună racheta în cui.

„Ar vrea să fie deja în competiție, dar nu e foarte departe. Va juca la Roland Garros, dar va fi important să-și seteze un obiectiv realist.

Multe depind de cum se antrenează în următoarele săptămâni și, de asemenea, de posibila lui prezență la Roma.

Nu se gândește la pensionare, vrea doar să revină cu bine pe teren și să continue să concureze pentru că este pasionat de sport” - Toni Nadal pentru Marca.

Toni Nadal îl antrenează acum pe Felix Auger-Aliassime și a recunoscut că nu este la fel de exigent cu sportivul din Canada așa cum a fost cu Rafa.

Rafael Nadal nu a putut participa la Monte Carlo, Barcelona (turnee atât de dragi lui), iar recent a spus pas și de la Madrid. Rămâne de văzut dacă marele campion iberic va apuca să joace câteva meciuri înainte de Grand Slamul de la Paris.

Mastersul de la Roma (Foro Italico) va avea loc în perioada 8-21 mai, în timp ce Roland Garros (al doilea Grand Slam al sezonului) se va disputa între 28 mai și 11 iunie.

>> Noua stea a tenisului masculin refuză comparația cu Rafael Nadal

>> Rafael Nadal și anunțul pe care fanii ibericului nu și-l doreau

>> Doliu în familia lui Rafael Nadal