Simona Halep s-a declarat nemulțumită față de întârzierea judecării cazului său de dopaj, iar ITF a fost contactat de jurnaliștii de la The Guardian pentru a comenta afirmațiile fostei lidere WTA.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep rupe tăcerea – Primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj

ITF refuză să comenteze criticile Simonei Halep privind întârzierile în procesul de dopaj

În primul interviu acordat după suspendarea provizorie pentru dopaj, Simona a afirmat că mai multe audieri au fost amânate de ITF și crede că este posibil să se întâmple la fel și cu cea programată pe 28 mai. Forul a refuzat să comenteze declarațiile româncei.

„ITF a spus că nu este în măsură să comenteze criticile lui Halep! De asemenea, ITIA (n.r Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) a fost contactată pentru comentarii.

Vorbind public pentru prima dată de când a anunțat că a primit suspendarea pentru dopaj, Halep a criticat organismele anti-doping și a spus că audierea din februarie a fost în cele din urmă amânată pentru 24 martie, deoarece ITF a avut nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare, dar și data ulterioară a fost amânată”, notează The Guardian.

>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.