Sorana Cîrstea (44 WTA) s-a oprit în turul al doilea al turneului „WTA 1000” de la Madrid, după ce a fost învinsă în două seturi de Aryna Sabalenka (2 WTA), scor 6-4, 6-3.

Sorana CirsteaFoto: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sorana Cîrstea, învinsă de Aryna Sabalenka la WTA Madrid

Jucătoarea din Belarus și-a luat revanșa în fața Soranei, după eliminarea din sferturile de finală ale turneului WTA Miami, în urmă cu mai puțin de o lună.

Campioana de la Australian Open 2023 a început tare primul set, dar a fost egalată de româncă, iar de la 4-4 nu a mai cedat.

În setul al doilea, Sorana Cîrstea a pierdut trei servicii, iar belarusa a fost mult mai concentrată pentru a nu duce meciul în setul decisiv.

Partida a durat o oră și 23 de minute.

Pentru parcursul până în turul al doilea, Sorana Cîrstea rămâne cu un ce în valoare de 27.045 de euro și 35 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

În turul al treilea, Aryna Sabalenka o va întâlni pe columbiana Camila Osorio (115 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

>>> Irina Begu, calificare în turul trei la WTA Madrid

>>> Ana Bogdan, eliminată în turul al doilea la WTA Madrid