Irina Begu (35 WTA) a reușit calificarea în turul al treilea al turneului „WTA 1000” de la Madrid, după ce a învins-o pe Karolina Muchova (52 WTA), scor 6-4, 7-5.

Irina BeguFoto: Walter G. Arce Sr. / Zuma Press / Profimedia

Karolina Muchova, eliminată de Irina Begu la WTA Madrid

Calificată direct în turul al doilea pe tabloul principal al turneului de la Madrid, Irina Begu s-a impus după două seturi și o oră și 53 de minute de joc în fața jucătoarei din Cehia.

Românca a început bine și a condus în primul set cu 4-1, profitând de două servicii pierdute de Muchova.

Setul al doilea s-a jucat de la egal la egal, dar Irina a reușit victoria înainte de tiebreak, după ce ratase o minge de meci.

Pentru calificarea în turul al treilea, Irina Begu va primi un cec în valoare de 48.835 de euro și 65 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

În următorul tur, Irina Begu o va întâlni pe americanca Shelby Rogers (38 WTA), cea care a trecut de Ana Bogdan (61 WTA).

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

>>> Sorana Cîrstea, eliminată de la WTA Madrid – A două jucătoare a lumii și-a luat revanșa

>>> Ana Bogdan, eliminată în turul al doilea la WTA Madrid