​Elina Svitolina a revenit de o lună pe terenul de tenis, dar jucătoarea care a obținut cele mai bune rezultate ale Ucrainei în circuitul WTA încă nu se regăsește. Fosta ocupantă a locului 3 mondial a fost eliminată în primul tur la turneul „WTA 1000” de la Madrid.

Elina SvitolinaFoto: Mic Smith / AP / Profimedia

Elina Svitolina, învinsă de Aliaksandra Sasnovich la WTA Madrid

Ajunsă pe locul 1088 în clasamentul WTA (a devenit mamă și a lipsit timp de un an), Svitolina a cedat după o oră și 40 de minute de joc în fața Aliaksandrei Sasnovich (47 WTA).

Sportiva din Belarus s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-5, iar Elina a refuzat să dea mâna cu adversara ei.

De știut:

  • Sasnovich o va întâlni în turul al doilea pe cehoaica Marie Bouzkova (31 WTA, favorită 29).
  • Elina Svitolina a obținut singura ei victorie după revenire în fața Gabrielei Ruse (la ITF Chiasso). Ea a mai fost învinsă de Yulia Putintseva (WTA Charleston), Alexandra Cadanțu-Ignatik (ITF Chiasso) și Clara Tauson (ITF Oeiras).

Cine este Elina Svitolina

​În vârstă de 28 de ani, Elina s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 3, pe 11 septembrie 2017. A câștigat 16 titluri WTA de-a lungul timpului și are până acum în carieră 433 de victorii și 229 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $21.418.949.

Sportiva din Ucraina s-a căsătorit cu Gael Monfils în 2021, jucător de tenis care a fost cel mai sus pe locul 6 în ierarhia ATP (în noiembrie 2016), iar Elina a născut o fetiță (Skai) în luna octombrie a anului trecut.