Holger Rune este unul dintre cei mai talentați jucători din circuitul ATP, dar danezul a fost criticat pentru temperamentul său de Rennae Stubbs, câștigătoare a șase titluri de Grand Slam (patru la dublu și două la dublu mixt).

Holger RuneFoto: Matthias Schrader / AP / Profimedia

În vârstă de doar 19 ani, Rune are deja patru titluri în palmares (ultimul cucerit la Munchen), dar are în continuare probleme în a-și controla emoțiile pe teren și a intrat chiar și în conflicte cu Stan Wawrinka și alte nume importante din circuit.

Rennae Stubbs și bufonul Holger Rune: „Există cineva care să-l placă pe puștiul ăsta?”

Stubbs spune că Rune se comportă ca un bufon pe teren și speră ca acesta să se maturizeze în timp. Fosta mare jucătoare din Australia consideră că nu doar reputația danezului este afectată, dar și jocul acestuia.

„Rune se dovedește a fi atât de bun pe toate suprafețele. Este atât de tânăr. Dar, omule, este antipatic! Există vreo persoană care să-l placă pe puștiul ăsta?

Este uimitor, îi scoate din sărite pe oameni pe teren și cu toate gunoaiele pe care le face. Sper ca în timp, până la 22 sau 23 de ani, să se liniștească puțin.

Îl conducea pe Rublev cu 4-1 (n.r. în setul decisiv al finalei de la Monte Carlo Masters) și, bang, încep iar crampele. Și a avut o problemă cu asta în trecut, când crampele l-au afectat foarte mult, și mă întreb cât de mult are de-a face cu toate emoțiile sale de pe teren” - Rennae Stubbs, în cadrul podcastului ei.

Holger Rune spune că fanii vor să vadă jucători cu personalitate

Holger consideră că prin ieșirile sale își exprimă pasiunea pentru acest sport și spune că oamenii își doresc să vadă jucători cu personalitate, nu doar atleți foarte buni.

„Nu aș spune că sunt încrezut. Sunt cu picioarele pe pământ. Sunt diferit în momentul în care sunt pe teren. Cred că asta se datorează faptului că sunt foarte pasionat de ceea ce fac. Sunt foarte competitiv. Dar când sunt în afara terenului nu sunt așa, nu sunt încrezut.

Nu poți avea 100 de jucători în Top 100 ATP și toți să fie cei mai buni prieteni. Vor exista mereu anumite momente precum cele dintre Zverev și Medvedev.

Pentru noi, ca jucători, ar fi mai ușor să ne rezolvăm problemele între noi. Pentru fani, pentru public și pentru a câștiga chiar și fani noi, e bine să ai câțiva jucători cu personalitate și lucruri care să se întâmple.

Trebuie să se întâmple puțin mai multe lucruri, nu doar să returnezi mingea. Fanii admiră sportul și pentru caractere. Dacă poți arăta asta într-o anumită măsură, atunci e un lucru pozitiv pentru sport” - Holger Rune pentru Tennis Majors.

Titlurile câștigate în carieră de Holger Rune

2023

Munchen (zgură)

2022

ATP Masters 1000 Paris (hard indoor)

Stockholm (hard indoor)

Munchen (zgură).