Rafael Nadal lipsește de luni bune din circuitul mondial, iar revenirea s-a tot amânat cu toate că sezonul de zgură (preferatul ibericului) este în plină desfășurare. Toni (unchiul și fostul antrenor al lui Rafa) aduce noutăți despre starea de sănătate a fostului lider ATP, dar trage și un semnal de alarmă în privința participării la Roland Garros.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Noua stea a tenisului masculin refuză comparația cu Rafael Nadal

Rafael Nadal nu va ajunge în formă la Roland Garros, spune unchiul Toni

Nu a putut participa la Monte Carlo, Barcelona (turnee atât de dragi lui), iar recent a spus pas și de la Madrid. Rafael Nadal este, totuși, aproape de revenirea pe teren, dacă este să ne luăm după spusele lui Toni Nadal.

Citat de puntodebreak.com, unchiul fostului lider ATP trage însă un semnal de alarmă în ceea ce privește participarea lui Rafa pe zgura pariziană.

Astfel, Toni spune că Nadal nu are cum să ajungă la Paris în formă indiferent de pregătirea pe care a avut-o în această perioadă.

Ritmul dat de meciurile oficiale nu poate fi înlocuit cu nimic, iar Nadal va ajunge cel mult cu doar câteva meciuri jucate pe zgura de pe Chatrier (depinde cât și cum va juca la Mastersul de la Roma).

„Nu trebuie să ne facem iluzii”, spune Toni atunci când vorbește despre forma în care se va găsi Rafa la revenirea pe teren.

În același timp, unchiul marelui campion din Manacor aduce și unele vești bune pentru fanii lui Rafa.

Toni spune că dacă Nadal va trece cu bine de prima săptămână de la Paris atunci va fi cu siguranță un alt jucător. Este însă nevoie aici și de o tragere bună la sorți care să-i scoată în cale jucători cât de cât mai slabi cotați, este de părere Toni Nadal.

„Rafa devine favorit doar în a doua săptămână”, avertizează Toni Nadal.

Fostul antrenor al lui Rafa vine și cu o completare despre circuitul ATP. Ibericul spune că în acest moment Carlos Alcaraz este cel mai bun jucător din lume.

„Are tot ce-i trebuie: este cel mai rapid, se mișcă genial pe teren, servește bine, reverul său este excelent, de asemenea are o scurtă magică. Atâta timp cât nu se va accidenta va fi acolo pentru mult timp (n.r. la vârful ierarhiei ATP)”, concluzionează Toni Nadal.

Mastersul de la Roma (Foro Italico) va avea loc în perioada 8-21 mai, în timp ce Roland Garros (al doilea Grand Slam al sezonului) se va disputa între 28 mai și 11 iunie.

>> Rafael Nadal și anunțul pe care fanii ibericului nu și-l doreau

>> Doliu în familia lui Rafael Nadal