​​Organizatorii turneului „WTA 1000” de la Madrid au efectuat tragerea la sorți a tablourilor de concurs, iar jucătoarele din România și-au aflat primele adversare de la Caja Magica.

Sorana CirsteaFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian și-au aflat adversarele de la WTA Madrid

Cap de serie nr. 31 la Madrid, Irina Begu este acceptată direct în turul al doilea și va juca împotriva câștigătoarei dintre Anett Kontaveit (87 WTA, fost loc 2 WTA) și Karolina Muchova (52 WTA). În cazul unei victorii, Irina ar putea da peste Ons Jabeur (4 WTA).

Sorana Cîrstea (44 WTA) va da în prima rundă peste Lauren Davis (56 WTA). Dacă va trece de americancă, sportiva noastră va da piept în turul al doilea cu bielorusa Aryna Sabalenka (2 WTA, campioană la Australian Open).

Ana Bogdan (61 WTA) o va întâlni în runda inaugurală pe Anna Bondar (Ungaria, 48 WTA). Dacă o va învinge pe jucătoarea din Ungaria, româncei îi va ieși în cale Ons Jabeur.

Nici Jaqueline Cristian (168 WTA) nu a avut parte de noroc la tragerea la sorți. Aceasta o va întâlni în primul tur pe Sloane Stephens (48 WTA). Dacă va trece de campioana de la US Open 2017, jucătoarea noastră se va duela apoi cu Anastasia Potapova (favorită 21).

Pe tabloul principal mai poate ajunge și Gabriela Ruse (158 WTA), care o va întâlni pe belgianca Ysaline Bonaventure (84 WTA) în primul tur al calificărilor.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $7.652.174, iar campioana en-titre este Ons Jabeur. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

>> Fostă lideră WTA, retragere de ultim moment de la Madrid