Sârbul Dusan Lajovic a produs surpriza la turneul „ATP 250” de la Banja Luka, reușind să se impună în finală în fața rusului Andrey Rublev (6 ATP), scor 6-3, 4-6, 6-4.

Dusan LajovicFoto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Dusan Lajovic l-a învins pe Andrey Rublev în finala ATP Banja Luka

Aflat pe locul 70 mondial înaintea turneului, Lajovic a început bine primul set, l-a condus cu 4-1 pe Rublev, care a început să își revină pe finalul primului set.

Aflat într-un moment foarte bun al carierei, după ce a câștigat turneul Masters de la Monte Carlo în urmă cu o săptămână, Rublev s-a impus în al doilea set.

În decisiv, Lajovic a avut din nou un avantaj mare, 5-1, jucătorul rus a revenit din nou până la 5-4, dar insuficient pentru a împiedica victoria sârbului.

Partida a durat două ore și 33 de minute.

În sferturile de finală, sârbul a trecut surprinzător de liderul mondial și principalul favorit, Novak Djokovic, după 6-4, 7-6(6).

Este al doilea turneu câștigat în carieră de Dusan Lajovic, după cel de la Umag din 2019, an în care a jucat și finala de la ATP Monte Carlo.

După această victorie, Dusan Lajovic face un salt de 30 de locuri în clasamentul ATP, ajungând pe poziția 40.

Turneul de la Banja Luka (Srpska Open) a luat anul acesta locul competiției de la Belgrad, Novak Tennis Centre aflându-se în proces de renovare. Competiția face parte din categoria „ATP 250”, are loc pe zgură și oferă premii în valoare de 562.815 de euro.