​Botic Van De Zandschulp (27 ATP) era cu o mână și jumătate pe trofeul turneului ATP de la Munchen, batavul conducând cu 5-2 în decisiv. Nu a fost însă finalul de meci dorit de acesta, Holger Rune (principalul favorit) reușind o revenire spectaculoasă (a salvat patru mingi de meci). A fost 6-4, 1-6, 7-6(3) pentru danez la capătul unei partide de aproape trei ore.

Holger RuneFoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Holger Rune, campion la Munchen după ce a salvat 4 mingi de meci contra lui ​Botic Van De Zandschulp

După primul set, unul câștigat de Rune cu 6-4, nimic nu anunța desfășurarea de evenimente din finala de la Munchen.

Mare favorit la câștigarea trofeului, Holger (19 ani) nu a mai fost la același nivel în setul al doilea: a cedat două gameuri de serviciu, iar de la retur nu a putut face diferența. Manșa i-a revenit categoric, scor 6-1, lui De Zandschulp.

Cu un moral foarte bun după câștigarea setului al doilea, Botic a continuat să pună presiune pe serviciul lui Rune, iar decisivul a început perfect pentru batav: cu un break.

Avantajul serviciului a fost fructificat de fiecare dintre cei doi jucători până în gameul al șaptelea: Rune a cedat, iar scorul a devenit 5-2 pentru Van De Zandschulp.

Nu a fost însă finalul de meci pe care-l așteptau mulți: Rune nu a depus armele, a pus în scenă o revenire spectaculoasă (a egalat la 5), iar până la drumul spre cucerirea trofeului a salvat și patru mingi de meci.

Decisivul a avut nevoie de tie-break pentru a fi stabilit un învingător, iar Rune a fost mai puternic mental, danezul câștigând manșa cu 7-3. Finala de la Munchen a durat două ore și 53 de minute.

Turneul de la Munchen a avut loc în perioada 17-23 aprilie, pe zgură, a avut premii totale în valoare de 562.815 de euro, iar campion en-titre și principal favorit a fost danezul Holger Rune.

Titlurile câștigate în carieră de Holger Rune

2023

Munchen (zgură)

2022

ATP Masters 1000 Paris (hard indoor)

Stockholm (hard indoor)

Munchen (zgură).