Organizatorii turneului Masters de la Madrid (de la Caja Magica) au anunțat sâmbătă că Novak Djokovic nu va juca la competiția de categorie ATP 1000.

Novak DjokovicFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Novak Djokovic, forfait de la Mastersul de la Madrid

Într-o postare pe contul oficial de Twitter al turneului, organizatorii au precizat că Novak Djokovic a declarat forfait de la competiția din 2023.

De-a lungul participărilor la turneul din Madrid, Djokovic a câștigat de trei ori trofeul - la edițiile din 2011, 2016 și 2019.

Novak Djokovic a avut parte de un debut sub așteptări în sezonul de zgură din acest sezon: a fost eliminat în optimi la Monte Carlo de Lorenzo Musetti, în timp ce la Banja Luka a fost învins în sferturi de compatriotul Dusan Lajovic.

La finalul partidei cu Lajovic, Nole a precizat că nu se simte bine din punct de vedere fizic.

Liderul ATP speră ca pauza pe care o va lua în următoarea perioadă să-i fie benefică pentru turneul de la Roma (Foro Italico), dar mai ales pentru Roland Garros (al treilea Grand Slam al anului: 28 mai - 11 iunie).

Cu doar câteva zile în urmă, Rafael Nadal își anunțase fanii că nu va reveni pe teren (după accidentarea suferită la Australian Open) la turneul de la Madrid. Ibericul a câștigat de cinci ori întrecerea de la Caja Magica: 2005, 2010, 2013, 2014 și 2017.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 26 aprilie - 7 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.705.780 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz.