La acest moment, Simona Halep nu poate participa la ediția din acest an de la Roland Garros, fiind suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat. Fosta lideră WTA are totuși o șansă să evolueze la turneul pe care l-a câștigat în anul 2018.

Simona HalepFoto: Phamai Techaphan / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Roland Garros: Patru românce, direct pe tabloul principal - Simona Halep, marea absentă

Simona poate primi un wildcard pentru a evolua la Roland Garros

Agenția Națională pentru Integritate în Tenis a luat decizia de a amâna audierea Simonei Halep în scandalul de dopaj pentru data de 30 aprilie, iar românca trage speranțe că ar putea fi achitată pentru a fi prezentă la Roland Garros.

Simona are amintiri frumoase de la acest turneu, fiindcă aici a câștigat primul Grand Slam al carierei, în anul 2018, într-o finală cu Sloane Stephens.

>> Simona Halep și locul din clasamentul WTA - România, patru jucătoare în TOP 100

Jurnaliștii de la First Sportz scriu că Simona are șanse de a fi prezentă pe tabloul principal la Roland Garros, doar în cazul în care aceasta va fi găsită nevinovată.

„Mai există încă o speranță pentru Simona Halep de a juca la Roland Garros, deoarece poate obține un wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări dacă va fi găsită nevinovată de dopaj.

Potrivit informațiilor noastre, sursa medicamentului a fost descoperită de Laboratoire Antidopage Francais (LADF), firmă care a fost angajată de campioana de la Wimbledon 2019 pentru a-i examina probele de urină.

Potrivit LADF, Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Aceasta a reprezentat o nouă dificultate pentru WADA, deoarece ingredientele suplimentului alimentar nu au fost detectate de tehnicile lor de identificare a produselor interzise.

Probele recoltate înainte și după meciul din turul 1 de la US Open al lui Halep, cu excepția celei care a detectat prezența medicamentului interzis, au ieșit negative. Acest lucru întărește cazul Simona Halep.” - au relatat aceștia.