Elena Rybakina este în optimi la turneul de la Stuttgart. Campioana din 2022 de la Wimbledon a trecut în două seturi de Jule Niemeier, scor 7-5, 6-3.

Elena RybakinaFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Elena Rybakina, duel cu Beatriz Haddad Maia în optimi la Stuttgart

Campioană în 2023 la Indian Wells și finalistă la Australian Open, Elena Rybakina (7 WTA) a obținut calificarea în optimile turneului de la Stuttgart.

Sportiva din Kazahstan a avut nevoie de exact o oră și 30 de minute pentru a trece de Jule Niemeier (65 WTA).

Primul set a fost destul de încins. Cele două au mers cap la cap până la scorul de 5-5, dar experiența Rybakinei s-a văzut și aceasta a reușit să își adjudece primul act.

În setul secund, Elena Rybakina a avut și acolo mici emoții. Niemeier a condus cu scorul de 3-1, dar favorita numărul șase a revenit incredibil și a câștigat 5 gameuri consecutive.

Optimile de finală i-o aduc în față pe Beatriz Haddad Maia (14 WTA), care a învins-o în primul tur pe Martina Trevisan (20 WTA). Brazilianca a beneficiat de retragerea jucătoarei din Italia, în setul secund la scorul de 1-1.

Turneul de la Stuttgart face parte din categoria WTA 500, are loc pe zgură indoor, are premii totale în valoare de $780.637, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (titlu cucerit în 2022).