Din ce în ce mai multe jucătoare au vorbit despre tensiunea palpabilă din vestiarele WTA, iar Barbora Krejcikova este ultima care s-a implicat în războiul dintre jucătoarele din Rusia și cele din Ucraina.

Barbora KrejcikovaFoto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 420. Toate evenimentele de miercuri sunt LiveText pe HotNews.ro.

Barbora Krejcikova spune că rusoaicele sunt vinovate pentru atmosfera din vestiarele WTA

Campioana de la Roland Garros 2021 a afirmat că rusoaicele nu-și expun adevăratele păreri în public, dar le scot la iveală în vestiar.

„Da, o simt (n.r. tensiunea). E de ambele părți. Dar sunt câteva rusoaice care o creează. Ele nu vorbesc public, dar vedem ce fac în vestiar. Personal, încerc să le evit” - Barbora Krejcikova.

Petra Kvitova și Iga Swiatek au spus că sunt de partea Ucrainei în războiul pornit de Vladimir Putin, în timp ce Elena Rybakina a afirmat că organizatorii de la Wimbledon au luat decizia corectă reprimindu-i pe sportivii din Rusia și Belarus.

În octombrie 2022, Anastasia Gasanova a postat pe Instagram un videoclip și mai multe mesaje controversate cu referire la situația din Ucraina. Sportiva din Rusia a spus că Kievul „ar fi putut opri focul” în Donețk și Lugansk, astfel încât să nu fie declanșată o „operațiune militară specială”.

La Indian Wells, ​Anastasia Potapova a apărut îmbrăcată cu un tricou al celor de la Spartak Moscova. La câteva zile după gestul acesteia, WTA a afirmat că rusoaica a fost avertizată, dar Potapova a ieșit din nou evidență după un meci al echipei favorite.

>> Elina Svitolina și jucătoarea din circuitul WTA care „promovează crima, jaful și violul”

>> Tensiunile din vestiar și relația cu jucătoarele din Ucraina, văzute prin ochii rusoaicei care a inflamat spiritele în circuitul WTA

>> Aryna Sabalenka reacționează după ce a fost dată drept exemplu de Lukașenko