Spaniolul Carlos Alcaraz a reușit calificarea în optimile de finală ale turneului „ATP 500” de la Barcelona, după ce l-a învins în turul al doilea pe portughezul Nuno Borges (79 ATP), scor 6-3, 6-1.

Carlos AlcarazFoto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz l-a învins pe Nuno Borges la ATP Barcelona

Revenit după accidentarea de la ATP Miami, care l-a făcut să rateze turneul de la Monte Carlo, fostul lider mondial a debutat pe zgură chiar la competiția pe care a câștigat-o anul trecut.

Doar de o oră și patru minute a avut nevoie principalul favorit pentru cele două seturi câștigate în fața lui Nuno Borges.

Pentru Alcaraz, turneul de la Barcelona este cel mai bun antrenament înainte de Roland Garros, unde speră să câștige cel de-al doilea Grand Slam al carierei.

În optimile de finală, fostul lider mondial va întâlni câștigătorul dintre spaniolii Roberto Bautista-Agut (25 ATP) și Bernabe Zapata Miralles (41 ATP).

Barcelona Open va avea loc în perioada 15-23 aprilie și face parte din categoria ATP 500. Oferă premii totale de 2.661.825 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz.