Andrey Rublev (6 ATP) și-a trecut în palmares primul titlu din acest an, după ce l-a învins în finala de la ATP Monte Carlo pe danezul Holger Rune, scor 5-7, 6-2, 7-5.

Andrey RublevFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Andrey Rublev, campion la Monte Carlo, după ce l-a învins pe Holger Rune

Cap de serie numărul șase, Rune a câștigat primul set, care s-a jucat de la egal la egal, chiar înainte de tiebreak.

Setul al doilea i-a aparținut jucătorului rus, care l-a dominat total pe numărul 9 mondial.

În setul decisiv, fostul elev al lui Patrick Mouratoglou a condus cu 3-0, dar Rublev a revenit excelent și a întors rezultatul finalei.

Partida a durat 2 ore și 21 de minute.

De știut:

  • Andrey Rublev a ajuns la 13 turnee câștigate. Are de asemenea șase finale pierdute, între care cea de anul acesta de la Dubai.
  • Holger și Andrey s-au mai întâlnit de două ori și și-au împărțit victoriile: Rune s-a impus cu 6-4, 7-5 la Paris Masters 2022, iar Rublev a a avut câștig de cauză la Australian Open 2023: 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(9).
  • Holger este cel mai tânăr jucător (va împlini 20 de ani pe 29 aprilie) care ajunge în finala Mastersului de la Monte Carlo de la Rafael Nadal în 2006.

Turneul de la Monte Carlo s-a desfășurat în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, competiția fiind dotată cu premii totale în valoare de €5.779.335. Campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.