Rusul Andrey Rublev s-a calificat în finala turneului de la Monte Carlo. Jucătorul clasat pe locul 6 în ierarhia ATP a trecut în 3 seturi de Taylor Fritz, scor 5-7, 6-1, 6-3.

Andrey RublevFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Andrey Rublev, primul finalist la Monte Carlo - Rusul a trecut de Taylor Fritz

Cu toate că la un moment dat meciul a fost întrerupt din cauza ploii, Andrey Rublev a obținut biletele pentru finala Mastersului de la Monte Carlo.

Clasat pe locul 6 în ierarhia ATP, Rublev a reușit să întoarcă soarta disputei cu Taylor Fritz (10 ATP) și să încheie meciul în două ore și 10 minute.

Rusul a pierdut surprinzător primul set deși a condus de 3 ori, dar a revenit spectaculos în actul secund, unde a cedat un singur game.

La un moment dat, jocul a fost întrerupt din cauza ploii, iar Rublev a oferit și un moment de amuzament, precizând că pe telefonul său mobil nu arăta că la ora meciului vor fi probleme.

În setul decisiv, Rublev și-a continuat jocul spectaculos și și-a controlat adversarul, astfel că victoria a fost doar o chestiune de timp.

Adversarul din finală va fi decis în duelul dintre Jannik Sinner (8 ATP) și Holger Rune (9 ATP).

Turneul de la Monte Carlo are loc în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, competiția fiind dotată cu premii totale în valoare de €5.779.335. Campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.