După victoria surprinzătoare în fața lui Novak Djokovic, Lorenzo Musetti s-a oprit în sferturile turneului de la Monte Carlo. Italianul a fost învins de conaționalul Jannik Sinner în două seturi, scor 2-6, 2-6.

Lorenzo MusettiFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Lorenzo Musetti, învins de Jannik Sinner la ATP Monte Carlo

După ce a produs surpriza turneului și l-a eliminat pe liderul ATP, Lorenzo Musetti (21 ATP) s-a oprit în sferturi la Monte Carlo.

Italianul a fost învins de Jannik Sinner (8 ATP), sportivul pregătit în prezent de Darren Cahill.

Sinner a câștigat duelul în două seturi, la capătul unui meci ce a durat o oră și 16 de minute.

Jannik Sinner s-a impus destul de categoric în primul set, cedând doar două gameuri adversarului său, iar în actul secund acesta și-a menținut jocul agresiv.

Cu toate că la 3-2 a dat ușoare semne de revenire, Lorenzo Musetti nu a avut forța necesară pentru a-și opri conaționalul, care s-a calificat în careul de ași al turneului.

În faza semifinalelor, Jannik Sinner va da piept cu Holger Rune (9 ATP). Danezul a trecut în două seturi de Daniil Medvedev (5 ATP).

Turneul de la Monte Carlo are loc în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, competiția fiind dotată cu premii totale în valoare de €5.779.335. Campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.