​La Indian Wells, Anastasia Potapova (locul 24 mondial) a apărut cu tricoul celor de la Spartak Moscova. Spiritele s-au inflamat, iar o reacție dezaprobatoare a avut chiar și Iga Swiatek, lidera mondială. La câteva săptămâni distanță, jucătoarea din Rusia a explicat cum stau lucrurile în vestiarele din circuitul WTA.

Anastasia PotapovaFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 413: Evenimentele de miercuri sunt LiveText pe HotNews.ro.

Despre relația tensionată a Martei Kostyuk cu jucătoarele din Rusia

Marta Kostyuk este una dintre cele mai vocale jucătoare din Ucraina. A refuzat după izbucnirea războiului din țara sa să mai dea mâna cu sportivele din Rusia, iar cu fiecare ocazie a criticat regimul de la Moscova.

Referindu-se la comportamentul Martei, Anastasia spune că este dreptul ei să facă ce vrea, dar scoate în evidență că erau prietene apropiate înainte de declanșarea invaziei din Ucraina.

„Eram prietene destul de apropiate, cu toatele ne înțelegeam bine cu Marta. Din păcate, ea a decis să-și schimbe comportamentul, dar nu doar cu mine.

A fost ceva fără motiv, dar nu e treaba mea să o judec, este alegerea ei și o respect, nimic altceva. Dacă e mai ușor pentru ea, atunci accept, pentru mine nu e nici cald, nici rece” - Anastasia Potapova.

Anastasia Potapova, despre atitudinea rece a jucătoarelor din Ucraina la adresa rusoaicelor

„Nu mă afectează absolut deloc, nu am avut niciun capitol pe teren în care să nu-mi respect adversarele. Nu am avut niciun conflict sau o dispută cu cineva.

După ce ies pe teren, pentru mine devine un meci normal, iar dacă cealaltă a câștigat atunci este pentru că a fost mai bună. Nu mi-a fost frică să joc cu o adversară dintr-o anumită țară. Nu mă deranjează atitudinea lor” - Anastasia Potapova.

Marta Kostyuk și Anastasia Potapova, pe vremea când erau prietene

Potapova și controversa cu Iga Swiatek, lidera WTA

„Nimeni nu mi-a spus nimic, doar unul dintre supervizorii WTA, cu care am o relație bună, mi-a scris și m-a întrebat care este mesajul tricoului. I-am spus adevărul, că eu susțin clubul (n.r. Spartak Moscova).

Din păcate, regulamentul WTA prevede că nu poți face reclamă unui alt sport în timpul meciurior, așa că nu ar fi fost posibil să port tricoul de baschet. În ATP, de exemplu, nu există astfel de reguli.

Formal, a existat o încălcare a regulamentului, am fost avertizată, dar nu a existat vreo sancțiune” - Anastasia Potapova, citată de puntodebreak.com.

Potapova a completat atunci când a venit vorba despre faptul că Iga Swiatek a criticat-o pentru tricoul cu Spartak Moscova, spunând că nu o interesează plângerile liderei mondiale.

Rusoaica este de părere că dacă Iga vrea să o învinuiască de ceva, atunci e liberă să o facă, ea nu-i va da în niciun fel atenție.