Matteo Berrettini (locul 22 mondial) este unul dintre cei mai sexy jucători de tenis din circuitul ATP, iar italianul a discutat recent cu presa despre dezavantajele de a fi o celebritate.

Matteo BerrettiniFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Matteo Berrettini și dezavantajul celebrității: Lipsa intimității

Prezent la Monte Carlo, acolo unde participă la Mastersul din Principat (n.r. va juca în turul al doilea cu Francisco Cerundolo), Matteo le-a vorbit jurnaliștilor și despre latura mai puțin plăcută a celebrității.

Într-o intervenție la Tennis Channel, Berrettini a explicat cum i s-a schimbat stilul de viață de când a devenit celebru.

Italianul a recunoscut că îi este destul de greu să facă față statutului pe care îl are în prezent, Matteo aducând în discuție în primul rând angajamentele pe care este nevoit să le îndeplinească atunci când se află în preajma publicului.

„Da, totul este diferit, de la momentul când ieși la cină și până la cel în care pur și simplu te plimbi prin oraș. Trebuie însă să ne obișnuim cu asta.

Simt că, uneori, nu îmi este deloc ușor să mă odihnesc. Este ca și cum trebuie să te ascunzi mereu de a semna chestii sau a face poze” - Matteo Berrettini.

Cu toate acesta, italianul recunoaște însă că fără dragostea fanilor nu ar găsi prea ușor puterea ca în fiecare zi să o ia de la capăt cu antrenamentele dificile.

„Până la urmă, mă bucur pentru că îmi arată mult sprijin, multă dragoste, iar asta îmi dă grozav de multă energie”, a conchis italianul.

Matteo Berrettini, unul dintre cei mai râvniți jucători din ATP

Cel mai sus în ierarhia mondială Berrettini s-a aflat pe locul 6, la începutul anului 2022.

Cele mai importante rezultate ale carierei au venit la Wimbledon 2021 (a jucat finala, fiind învins de Novak Djokovic) și la Australian Open 2022 (a cedat împotriva lui Rafael Nadal în semifinale).

Are 150 de victorii și 81 de înfrângeri în carieră, iar doar din premiile din tenis a adunat $10.994.043.

În septembrie 2022, Matteo a anunțat că s-a despărțit de Ajla Tomljanovic, jucătoare în circuitul WTA, după doi ani de relație. În prezent, italianul este împreună cu prezentatoarea tv Melissa Satta.