BIG 3 a rămas deja fără Roger Federer, iar Rafael Nadal și Novak Djokovic nu mai sunt nici ei la prima tinerețe. Aflat în prezent pe primul loc al ierarhiei mondiale, Nole a vorbit despre jucătorii care vor fi noii lideri din ATP.

Carlos Alcaraz si Novak DjokovicFoto: Laurent Lairys/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz, Jannik Sinner și Holger Rune vor forma noul BIG 3

Sârbul, care va debuta pe zgură la Mastersul de la Monte Carlo, consideră că din noul BIG 3 vor face parte Carlos Alcaraz, Jannik Sinner (elevul lui Darren Cahill) și Holger Rune (a fost pregătit de Patrick Mouratoglou).

​„La modul în care a jucat în ultima vreme, dar și în ultimul an și jumătate, Alcaraz a fost unul dintre cei mai buni jucători din lume pe orice suprafață.

Și a dovedit că poate câștiga un Grand Slam, l-a câștigat pe hard, probabil că majoritatea oamenilor credeau că va câștiga primul Slam pe zgură. Așa că asta vă spune cât de complet este ca jucător.

E revigorant să avem o altă mare rivalitate de care oamenii sunt entuziasmați, (Carlos) Alcaraz și (Jannik) Sinner. Am văzut câteva meciuri palpitante și emoționante între cei doi, inclusiv la Miami.

Așa că sunt sigur că acești doi băieți, împreună cu (Holger) Rune, din generațiile mai tinere, vor fi liderii din ATP. Poate că aceștia sunt următorii trei mari tenismeni, noul Big 3” - Novak Djokovic.

Carlos Alcaraz - 19 ani, locul 2 ATP, fost lider mondial și câștigător de US Open.

Holger Rune - 19 ani, locul 8 ATP, câștigător Paris Masters

Jannik Sinner - 21 de ani, locul 9 ATP.

Noul BIG 3, rezultatele meciurilor directe

Carlos Alcaraz - Jannik Sinner 3-3

Carlos Alcaraz - Holger Rune 1-1

Holger Rune - Jannik Sinner 1-0.

Monte Carlo Masters, adversarii din turul 2

Carlos Alcaraz - forfait din cauza unei accidentări

Holger Rune (6) - Richard Gasquet / Dominic Thiem

Jannik Sinner (7) - Diego Schwartzman / David Goffin.

Monte Carlos Masters are loc în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, are premii totale în valoare de €5.779.335, Novak Djokovic este principalul favorit, iar campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas.