Ediția cu numărul 116 a turneului Masters de la Monte Carlo se dispută în acestă săptămână, iar Novak Djokovic este marele favorit la câștigarea trofeului.

Novak Djokovic si Goran IvanisevicFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Turneul de la Monte Carlo, foarte important pentru Novak Djokovic

Înainte de debutul oficial în sezonul de zgură (acolo unde marele său obiectiv este câștigarea turneului major de la Roland Garros), Nole a vorbit despre așteptările pe care le are, dar și despre cât de pregătit se simte.

Sârbul a discutat cu jurnaliștii de la L'Equipe și le-a precizat acestora că s-a pregătit foarte mult pe zgură în ultima perioadă, tocmai pentru a fi la un nivel cât mai bun inclusiv la Monte Carlo.

Liderul ATP spune că nu a avut neapărat evoluțiile pe care și le-ar fi dorit în ultimele sezoane la Monte Carlo și că turneul Masters este unul foarte important pentru el în economia sezonului de zgură.

„Din experiența competițională, trebuie să vă mărturisesc că acest turneu și următorul sunt foarte importante pentru mine, pentru că e dificil să începi bine sezonul de zgură. Dar, dacă reușesc acest lucru, capăt și mai multă încredere” - Novak Djokovic, pentru L'Equipe.

Djokovic este cap de serie numărul unu pe zgura de la Monte Carlo, iar marile absențe ale competiției din acest an sunt Rafael Nadal (de 11 ori câștigător) și Carlos Alcaraz.

De-a lungul timpului, Djokerul a triumfat în două rânduri la Monte Carlo: la edițiile din 2013 și 2015.

Conform tragerii la sorți, pe traseul virtual al lui Nole de la Monte Carlo 2023 s-ar putea găsi jucători precum Lorenzo Musetti, Jannik Sinner, Holger Rune sau Stefanos Tsitsipas (campionul ultimelor două ediții).

Debutul lui Djokovic la Monte Carlo se va face cu învingătorul partidei dintre americanii Brandon Nakashima și Mackenzie McDonald.

Monte Carlos Masters are loc în perioada 9-16 aprilie, pe zgură, are premii totale în valoare de €5.779.335, Novak Djokovic este principalul favorit, iar campionul ultimelor două ediții este Stefanos Tsitsipas.

De știut despre Monte Carlo Masters

  • Jucătorul cu cele mai multe titluri: Rafael Nadal (11)
  • Cele mai multe titluri la dublu: Mike Bryan (6)
  • Cel mai în vârstă campion: Nicola Pietrangeli (34 de ani, în 1968)
  • Cel mai tânăr campion: Mats Wilander (18, în 1983)
  • Cel mai slab clasat campion: Andrew Pattinson (locul 49, la ediția din 1974)
  • Cele mai multe victorii: Rafael Nadal (73).