Echipa de tenis feminin a României se va duela cu selecționata Sloveniei în Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup), iar jucătoarele convocate de Horia Tecău au prefațat întâlnirea de la Koper.

Monica NiculescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Duelurile se vor ține la Sport Park Bonifika, în perioada 14-15 aprilie, iar câștigătoarea se va califica la turneul final al acestei competiții.

Horia Tecău și jucătoarele României au prefațat întâlnirea cu Slovenia din Billie Jean King Cup

Însoțite de Horia Tecău și de antrenorii Alina Tecșor-Cercel și Daniel Dobre, jucătoarele noastre au remarcat-o din echipa Sloveniei pe Tamara Zidansek, semifinalistă la Roland Garros în 2021.

„Este o întâlnire foarte, foarte importantă pentru noi, un meci de calificare pentru turneul final. Indiferent de adversar, indiferent de condiții, noi îl tratăm foarte serios. Știu că atunci când ne facem noi treaba și fetele sunt bine din toate punctele de vedere, șă fie bucuroase, să fie mulțumite, să fie într-o formă fizică bună, pot produce un tenis bun și atunci am încredere că pot câștiga și exact asta ne dorim” - Horia Tecău.

„Este un meci greu, având în vedere că jucăm în deplasare. Avem un meci contra lui Zidansek, care este o jucătoare foarte, foarte bună pe zgură, având în vedere că a făcut acea semifinală la Roland Garros. La dublu avem foarte multe variante și sunt sigur că Horia va lua decizia cea mai bună care ne va ajuta să câștigăm” - Monica Niculescu.

„O să fie o partidă interesantă, o partidă grea pentru că are o importanță foarte mare pentru fiecare dintre noi. De fiecare dată când mă duc să joc pentru România am o energie fantastică” - Ana Bogdan.

„Suntem o echipă destul de solidă și unite între noi ca și jucătoare. Horia ne ajută foarte mult și comunicăm foarte bine. Eu una cred că prima șansă e la noi” - Jaqueline Cristian.

„Văd o întâlnire destul de dificilă. Am înțeles de la coechipierele mele că jucătoarele slovene sunt experimentate și cred că vom avea cel mai greu meci contra lui Zidansek. Întâlnirea cu Slovenia poate fi câștigată” - Anca Todoni.

Slovenia - România, echipele pentru întâlnirea din Billie Jean King Cup

România - Căpitan nejucător Horia Tecău

- Ana Bogdan (locul 58 în clasamentul WTA la simplu şi 276 la dublu)

- Irina Maria Bara (locul 195 la simplu şi 132 la dublu)

- Jaqueline Adina Cristian (176 la simplu şi 531 la dublu)

- Anca Alexia Todoni (locul 707 la simplu şi 969 la dublu)

- Monica Niculescu (locul 41 la dublu).

Slovenia - Căpitan nejucător Andrej Krasavec

- Tamara Zidansek (locul 110 la simplu şi 53 la dublu)

- Kaja Juvan (locul 123 la simplu şi 468 la dublu)

- Nina Potocnik (locul 262 la simplu şi 538 la dublu)

- Pia Lovric (locul 568 la simplu şi 655 la dublu)

- Ela Nala Milic (locul 1091 la simplu).