Simona Halep (31 de ani, 26 WTA) nu a mai jucat un meci de tenis de la finalul lunii august, de la US Open, unde a picat un test anti-doping.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Sportiva a fost suspendată provizoriu pentru consum de Roxadustat și a anunțat încă din prima zi că va face tot ce îi stă în putință pentru a-și dovedi nevinovăția. Lunile au trecut, însă, iar un verdict nu a venit.

Mihai Rusu, fost jucător de tenis, acum antrenor în Germania, susține că motivul întârzierii, aflat după o discuție cu un membru WADA din Munchen, este reprezentat de acțiunile avocaților Simonei Halep, care caută în continuare argumente.

„După o discuție cu un inspector WADA din Munchen am aflat că presiunea este de partea Simonei Halep, nu invers! Să nu creăm impresia ca judecătorii sunt de vină! Ei răspund la cererile avocaților Simonei Halep.

Procesul Simonei Halep este tergiversat de avocații ei, care caută contraargumente! Judecătorii au probele controlorilor anti-doping, așa că nu ei sunt acuzații. Mingea se află în terenul avocaților”...

Citește integral pe DigiSport.ro