Patrick Mouratoglou a anunțat recent despărțirea de Holger Rune după o colaborare de 6 luni, iar celebrul antrenor de tenis a dezvăluit care este pariul său pentru ediția din acest an a Roland Garros.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal, favoritul lui Patrick Mouratoglou la Roland Garros

Patrick Mouratoglou va lua o pauză din tenis după ce a încheiat acum câteva zile colaborarea cu Holger Rune și și-a stabilit deja predicția pentru ediția din acest an a Roland Garros.

Chiar dacă turneul de Grand Slam va începe la data de 28 mai, antrenorul francez a dezvăluit într-o înregistrare video pe un site de-al său de socializare faptul că Rafael Nadal va fi favoritul său la Roland Garros.

„Știe că dacă există un turneu pe care îl poate câștiga, acesta este, mai mult decât oricare altul.

Așa că tot programul său, orice a făcut de la Australian Open, obiectivul său numărul unu este să câștige Roland Garros. Așa că va fi pregătit.”

Rafael Nadal a suferit o leziune serioasă la șold la Australian Open, dar Patrick Mouratoglou este de părere că acesta se va reface, menționând și ce atuuri deține fostul lider ATP pentru câștigarea titlului cu numărul 15 la Roland Garros.

„Rafa este un jucător care progresează meci de meci. El are nevoie de meciuri. Cu cât îmbătrânește, cu atât are nevoie de mai puține meciuri, pentru că își stăpânește mai bine jocul.

Cel mai important pentru el va fi mișcarea din teren, pentru că este baza jocului său. Inițial, un jucător care se apăra mult, nu mai este așa. Și-a dezvoltat multe arme. Dar, în continuare, mișcarea este baza jocului său.

Rafa este un jucător, atunci când este în cea mai bună formă, care lovește 80 la sută forehand-uri. Chiar dacă reverul său s-a îmbunătățit, el dictează cu forehand-ul. Aceasta este arma lui.

Ca să lovești 80 la sută forehand-uri, trebuie să te miști incredibil de bine, mai ales în spatele terenului. Deci acesta este lucrul numărul unu pe care trebuie să-l monitorizăm pentru a evalua nivelul lui pe zgură meci de meci, turneu după turneu, până când va fi la Roland Garros.” - a concluzionat Mouratoglou.